Maria Tyyster

Maria Tyyster on syntynyt Lappeenrannassa 15.08.1988. Lapsuutensa hän on viettänyt Lappeenrannassa ja Taipalsaarella, maalaismaisemissa.  Tällä hetkellä Maria asuu Säkylässä yhdessä perheensä kanssa.

Musiikki on ollut läsnä jo lapsuudessa sekä sukulaisten, että koulun kautta. Muskari aloitettiin 5-vuotiaana, josta jatkettiin Alakylän musiikkiluokille ja Lappeenrannan musiikkiopistoon. Samalla viisikielinen kantele muuttui 32-kieliseen konserttikanteleeseen. Kouluvuosina tutuiksi tulivat myös kuorolaulu, pianon soitto sekä musiikinteoria.

Yksinlaulu oli aina pelottanut Mariaa ja vasta lukioaikoina hän uskaltautui yksityistunneille. Klassisen laulun tunteja Maria otti musiikkiopistossa, sekä yksityisillä opettajilla. Opettajia on ollut monia, joista jokainen on tuonut paljon lisää. Ensikosketus tanssimusiikin laulamiseen ja erityisesti tangoon tuli kansalaisopiston tunneilta. Opiston päätöskonsertin esiintyminen toi Marialle paikan ensimmäisessa tanssiorkesterissaan Raimo Tuomelan yhtyeessä. Maria oli tuolloin 15-vuotias. Tämän orkesterin kanssa Maria teki keikkoja ympäri Etelä-Karjalaa viiden vuoden ajan, hankkien kokemusta tanssilavakulttuurista. 16-vuotiaana tehtiin yhdessä omakustanne-cd “Ensi kerran”, joka sisälsi monipuolista tanssimusiikkia

Maria on vuonna 2012 levyttänyt yhdessä Jani Wickholmin ja Luowuudenlähde Oy:n kanssa pitkäsoiton. Samoihin aikoihin Maria allekirjoitti myös ensimmäisen sopimuksen keikkamyynnistä ja aloitti keikkailun laajemmin. Hän toimi myös risteilyemäntänä M/S Nordlandian laivalla ja teki samalla päivätöitä kaupan alalla sekä tarjoilijana.

Maria pääsi suorittamaan Naisten vapaaehtoista asepalvelusta Puolustusvoimien Varusmiessoittokuntaan, Hämeen Rykmenttiin, Hennalaan, vuonna 2013. Aika soittokunnassa ja armeijassa toi varmuutta muusikkona sekä ihmisenä. Maria suoritti myös Reserviupseerikoulun Haminassa loppuun 2016. Reservin Vänrikki Tyyster keikkaileekin ahkerasti Puolustusvoimien eri soittokuntien solistina.

Vuonna 2014 Marian haave Tangokuningattaren kruunusta toteutui, kun voitto vihdoin tuli. Maria oli kilpaillut tangomarkkinoilla aikaisemmin 2009(semifinaali), 2010(finaali) ja 2011(finaali). Keikkailu maanlaajuisesti alkoi ja Mariasta tuli täyspäiväinen laulaja. Sony Music Finland:n kanssa julkaistiin albumi “Suukko saa siivet” vuonna 2015.

Maria on halunnut laajentaa osaamistaan Viihdeartistina tekemällä juontajan töitä, sekä hakeutumalla näyttelemään. Kesällä 2017 Marialla oli ensimmäinen kesäteatterirooli ja samalla toinen päärooleista yhdessä Jukka Hallikaisen kanssa, Mäntyharjun kesäteatterissa, näytelmässä Eloa ja Kuvaa.

Vuoden 2017 joulukuusta lähtien Marian ohjelmatoimistona on toiminut Gramofoni Oy.  Maria keikkailee ahkerasti ympäri Suomen ja toivookin saavansa tehdä viihdeartistin töitä mahdollisimman monipuolisesti eri aloilla ja eri musiikkityylien kanssa. Rakkaus vanhan ajan musiikkiin on vahva ja Suomen lavatanssikulttuuri ainutlaatuinen. Maria haluaakin omalla persoonallaan olla mukana viemässä lavatanssikulttuuria eteenpäin.

Maria Tyyster - musiikki